امت اسلامی

وبلاگ خبرنامه جهان اسلام نت نامه

امت اسلامی

وبلاگ خبرنامه جهان اسلام نت نامه

Yemen ifyemen
امت اسلامی

امام خامنه ای: بیدار شدن ملت‌ها و ایستادن با دست خالی، در مقابل رفتار تحقیر آمیز غرب و امریکا، حادثه بزرگی بود که البته بر خلاف تصور غربی‌ها، هنوز تمام نشده است.

عضویت در خبرنامه امت اسلامی
آرشیو خبرنامه



در اين وبلاگ
در كل اينترنت
نت نامه در گوگل پلاس

طبقه بندی موضوعی

ویژگی‌های قیام جدید فلسطین

شنبه, ۱ آذر ۱۳۹۳، ۰۶:۳۵ ق.ظ

 در صورت وقوع انتفاضه فراگیر در سرزمین های اشغالی، اسرائیل بسیاری از سربازان و شهروندان خود را از دست خواهد داد و ضربه سنگین روانی و مادی به این رژیم وارد خواهد شد...

 

همانگونه که اسرائیل در پایان دادن به جنگ در غزه شکست خورد در توان اسرائیل نیست که مانع از وقوع انتفاضه جدید در فلسطین که نشانه های آن روز به روز در حال هویدا شدن است، شود. در صورت وقوع انتفاضه فراگیر در سرزمین های اشغالی، اسرائیل بسیاری از سربازان و شهروندان خود را از دست خواهد داد و ضربه سنگین روانی و مادی به این رژیم وارد خواهد شد، چیزی که حتی می تواند بساط این رژیم جعلی را جمع کند.

«عملیات پس از عملیات» این اصطلاح در روزهای اخیر به نقل محافل امنیتی در رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. انتفاضه به معنای خشم مردمی از اقدامات رژیم صهیونیستی هیچگاه در فلسطین اشغالی از بین نرفته، اما انتفاضه به معنای مقاومت مسلحانه همراه با خشونت مشروع علیه وحشی گری و سرکوب و جنایت های اسرائیل از یک ماه پیش کلید آن در بیت المقدس زده شد اما به قدس ختم نگردید بلکه به مناطق مثلث، جلیل، عکا و شهرهای کرانه باختری نیز کشیده شده است.

حمله به یک سرباز اسرائیلی در تل‌آویو، حمله به سه اسرائیلی دیگر در کرانه باختری با چاقو که یکی از آنها کشته شد. به زیر گرفتن عابران اسرائیلی از سوی یک راننده فلسطینی در بیت المقدس شرقی که در این حادثه یک پلیس اسرائیلی کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند، به زیر گرفتن سه سرباز اسرائیلی از سوی راننده یک مینی بوس و زخمی کردن آنها و شلیک تیر به سینه خاخام افراطی یهودی "ایهودا گلیک" از جمله مهم ترین حمله های فلسطینی ها علیه صهیونیست ها طی هفته های اخیر بوده است. عامل مرکزی که حوادث قدس و کرانه باختری را متمایز می کند، شخصیت افراد مبارزی است که چنین عملیات هایی را تدارک می بینند، زیرا آنها اعضای سازمان ها و تشکیلات بزرگ فلسطینی نیستند بلکه وابستگی آنها به این گروه ها مبهم است. تمامی افرادی که در هفته های گذشته عملیات ها را انجام داده اند به استثنای یک نفر مجرد و جوان بوده اند و تمامی آنها سابقه حضور در زندان های اسرائیلی را دارند و یا دستکم یکی از اقوام و بستگان آنها مدتی از عمر خود را در زندان های اسرائیل سپری کرده است. اکثر آنها کمتر از 20 سال سن دارند. این ویژگی ها شاباک را در معرض چالش بسیار سختی قرار داده است به گونه ای که رصد افرادی که تصمیم به زیر گرفتن و یا حمله به اسرائیلی ها گرفته اند، نه دشوار بلکه محال است چرا که معمولا این افراد به تنهایی تصمیم به انجام چنین حمله هایی می گیرند و کسی نیز از ماجرا باخبر نیست.

همچنین حمله ها محدود به یک منطقه خاص نبوده بلکه مناطق مختلفی از تل آویو گرفته تا بیت المقدس و کرانه باختری را در بر می گیرد. برخی از تحلیل گران اسرائیلی از جمله «یوسی یهوشوع» از روزنامه یدیعوت آحرونوت و «عاموس هارئیل» از روزنامه هاآرتص معتقدند که موج حوادث کنونی یادآور عملیات های تروریستی است که یک سال پیش در قدس رخ داد اما به دلیل نبود حمایت مردمی به نتیجه نیانجامید. «یهوشوع» می گوید در آن زمان فضا برای ورود جوانان به خیابان ها و ایجاد آزار و اذیت مهیا نبود اما اکنون می بینیم که فضای عمومی تغییر کرده و جامعه از این عملیات ها پشتیبانی می کند.

انگیزه اصلی این مبارزان نگرانی از تجاوز اسرائیلی ها به مسجد الاقصی و تسلط صهیونیست ها بر این مکان مقدس است. فلسطینی ها نسبت به بیت المقدس عرق خاصی دارند و کمترین تعرض اسرائیل به این مکان مقدس را بر نمی تابند. نکته جالب قیام جدید ملت فلسطین نوع سلاحی است که در مقابله با دشمن صهیونیستی استفاده می شود. سلاح فلسطینی ها در دو انتفاضه پیشین یعنی سال 1987 و 2000 عمدتاً سنگ بوده است که بیشتر کارکرد تدافعی داشته اما اکنون فلسطینی ها سلاح هایی که به کار می گیرند، سلاح سرد، چاقو و چرخ های خودروهاست. این سلاح ها بر خلاف سنگ بیشتر کارکرد تهاجمی دارد. مردم کرانه باختری و قدس وقتی می بینند چگونه مردم غزه علی رغم محاصره شدید توانستند در جنگ اخیر غزه در سال 2014 سلاح ها و موشک های خود و برد و میزان دقت شلیک آنها را در مقایسه با نوع سلاح هایی که در جنگ سال 2008 به کار می‌بردند ارتقا بخشیده و توانستند به درون گنبد آهنین رخنه نمایند، جرات، جسارت و اعتماد به نفس بیشتری در استفاده از سلاح‌های پیشرفته تر پیدا می کنند.

استفاده از چاقو از میزان کینه ای حکایت دارد که صهیونیست ها در روح و روان جوانان فلسطینی کاشته اند زیرا هرچند جوان فلسطینی می فهمد که چنین شیوه مبارزه ای روش خطرناکی است و در معرض شهادت فوری یا بازداشت و یا محکومیت های سنگین قرار دارد اما وجدانش از اینکه دشمن را قربانی نماید، آسوده می شود. همچنین انتفاضه چاقوها نیازی به تصمیم از جانب گروه های مختلف فلسطینی ندارد بلکه تصمیمی فردی است و کسی در این کار با مبارز شریک نیست و زمان زیادی برای آماده شدن نمی خواهد. همچنین اجرای آن محدود به زمان مشخصی نیست. این نوع از جهاد رعب و وحشت در میان اشخاص و خانواده های اسرائیلی و تزلزل نزد مقامات و تصمیم گیران صهیونیستی ایجاد می کند. همچنین بین مبارزان فلسطینی نوعی هماهنگی نانوشته در سرزمین فسلطین وجود دارد به گونه ای که شاهد چندین عملیات در یک روز در قدس، خلیل، حیفا و تل آویو بودیم. این در حالی است که هیچگونه هماهنگی قبلی یا برنامه ریزی پیشین بین آنان وجود نداشته است.

قیام جدید اما وحشت طرف صهیونیستی را به همراه داشته است به گونه ای که نفتالی بنت رهبر حزب «خانه یهودی» گفت «دیگر گنبد آهنینی وجود ندارد که بتواند جلوی این خودروها مقاومت کند». وی همچنین ایجاد موانع سیمانی نزدیک ایستگاه های قطار و اتوبوس از سوی مقامات اسرائیلی برای محافظت از جان شهروندان را «خوارکننده و ذلت بار» دانست و گفت: «راه حل گنبد آهنین نیست... بلکه مشت آهنین است» اسرائیل همچنین نگران آن است که قیام کنونی مقدمه ای برای انتفاضه سوم باشد؛ انتفاضه ای که ممکن است رنگ و بوی درگیری فلسطینی- اسرائیلی را از صبغه ملی گرایی به صبغه دینی سوق دهد. به همین خاطر زیپی لیونی وزیر دادگستری رژیم هشدار داد که مبادا «این نزاع قومی با فلسطینی ها به نزاع دینی با کل جهان اسلام تبدیل شود». این نکته آنجا اهمیت می یابد که توجه کنیم رژیم صهیونیستی در طول سال های اخیر تمام تلاش خود را برای دامن زدن به اختلافات سنی- شیعی به کار گرفته و هدف آن نیز ایجاد تفرقه بین مسلمانان و به طور خاص عرب ها و ایران بوده است. اما اگر بیت المقدس مرکز توجه مسلمانان شود، این راهبرد رژیم صهیونیستی در تفرقه افکنی بین مسلمانان شکست خورده و کارایی خود را از دست خواهد داد.

جمع بندی

همانگونه که اسرائیل در پایان دادن به جنگ در غزه شکست خورد و اراده گروه های مقاومت بر شلیک موشک ها و پیشبرد جنگ از طریق کانال ها و .. تا عقب نشینی کامل نیروهای صهیونیستی شکل گرفته بود، در توان اسرائیل نیست که مانع از وقوع انتفاضه جدید در فلسطین که نشانه های آن روز به روز در حال هویدا شدن است، شود. در صورت وقوع انتفاضه فراگیر در سرزمین های اشغالی، اسرائیل بسیاری از سربازان و شهروندان خود را از دست خواهد داد و ضربه سنگین روانی و مادی به این رژیم وارد خواهد شد و حتی می تواند بساط این رژیم جعلی را جمع کند. با این حال، رژیم صهیونیستی با درک شرایط حساس کنونی عزم خود را برای سرکوب شدید قیام جزم کرده و نمی خواهد اجازه دهد که بیت المقدس بار دیگر به کانون وحدت مسلمانان تبدیل شود.

منبع : تبیین

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی