مسکو: عربستان و قطر حامیان تروریسم در سوریه هستند
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس دومای روسیه مقامات کشورهای عربستان سعودی و قطر را عاملان اصلی حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه های تروریستی در سوریه دانست...
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری العالم؛ الکسی بوشکوف رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس دومای روسیه تاکید کرد: دخالت خارجی در خصوص آن چه اکنون در سوریه می گذرد در واقع با ارسال کمک های مالی و تسلیحاتی از سوی مقامات کشورهای عربستان سعودی و قطر حاصل شده است.
وی در این باره و در خصوص موضع عربستان سعودی در این باره گفت: مقامات سعودی به دلیل کینه ای که از نظام حاکم در سوریه به دل دارند، و نه برای تحقق دمکراسی حمایت های مالی و تسلیحاتی خود را به گروه های تروریستی ارائه می کنند.
بوشکوف در ادامه سخنانش در این رابطه افزود: البته همگی به خوبی می دانیم هدف و قصد عربستان سعودی از دخالت در نا آرامی های سوریه و حمایت از گروه های تروریستی با هدف اشاعه و نشر دمکراسی در ان کشور صورت نگرفته است، چرا که عربستان سعودی در باره دمکراسی چیزی برای عرضه کردن به دیگران ندارد.
وی در توضیح این مطلب افزود: عربستان سعودی نظامی است که نه قانون اساسی دارد، ونه دمکراسی را شیوه ای در اداره امور این کشور می داند، از این رو نظام حاکم در عربستان سعودی فاصله بسیاری از دمکراسی دارد.
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس دومای روسیه در بخش دیگری از سخنانش در این رابطه افزود: نقش عربستان سعودی در حمایت از تروریسم و گروه های تروریستی در داخل سوریه بسیار پر رنگ تر از نقش مقامات قطری در این رابطه است، و می توان حجم کمک های مالی عربستان را میلیاردها دلار دانست که به دلیل کینه ای که از نظام حاکم در سوریه دارند به تروریست ها می دهند.
وی درباره کنفرانس ژنو 2 هم گفت: امیدوارم موعد برگزاری این کنفرانس هرگز دچار اختلال و تغییر نشود، چرا که به تاخیر افتادن این موعد می تواند، باعث وسیع تر شدن دامنه درگیری و نزاع در سوریه شود، و در نتیجه فرصت ها را برای رسیدن به یک راه حل معقول در این خصوص با مشکل و چالش رو به رو سازد.
این مسئول روسی در توضیح اختلاف درباره رسیدن به راه حل درباره تسلیحات شیمیایی روسیه و دشواری حل موضوع برگزاری کنفرانس ژنو 2 هم گفت: موضوع تسلیحات شیمیایی سوریه به این دلیل که برای همه نابودی این تسلیحات اهمیت داشت به سرعت حل و فصل شد، اما برگزاری کنفرانس ژنو 2 به دلیل تنوع در گروه های متخاصم در داخل خاک سوریه و دگرگونی و تنوع موجود در گروه های مخالف مسلح و نبود وحدت رویه بین آنها برگزاری و حضور مخالفان مسلح نظام سوریه در این مذاکرات را با مشکل روبه رو کرده است.
بوشکوف در باره وجود این نظر در بین برخی از شرکت کنندگان در کنفرانس آتی ژنو 2 مبنی بر برکناری بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در این کنفرانس گفت: این ایده هرگز محقق نخواهد شد، برگزاری کنفرانس ژنو 2 با هدف کاستن از دامنه درگیری و جنگ در داخل سوریه برگزار خواهد شد، از این رو برخی از گروئه های مسلح که خواهان این امر نیستند می کوشند که دامنه نزاع در داخل سوریه رو به رو گسترش یابد.
وی افزود: ما باید تلاش کنیم این گروه های مسلح تندرو را کنار بگذاریم و مذاکرات را بین نظام حاکم سوریه و گروه های مخالف معتدل ادامه دهیم، و بعد از کاسته شدن از حجم نا آرامی ها در سوریه به دنبال حل وفصل اختلافات باشیم.
وی در توضیح روند ادامه مذاکرات بین گروه های معتدل مخالف نظام و دولت کنونی سوریه گفت: بعد از حل اختلافات و کاستن از تنش ها می توان درباره قالب هیئت رهبری موقت آینده سوریه توافق و مذاکره کرد.
بوشکوف افزود: از هم اکنون میگویم که گروه های تندروی مسلح نظیر جبهه النصره هرگز حاضر به قبول مذاکرات نخواهد بود، از این رو آنها و گروه هایی نظیر آنان نمی خواهند سوریه روی آرامش را به خود ببیند.
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس دومای روسیه درباره اهمیت و لزوم مشارکت جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس ژنو2 گفت: اگر در این مذاکرات و کنفرانس تهران مشارکت نداشته باشد، کنفرانس بی نتیجه خواهد بود، و رسیدن به راه حل بدون حضور ایران مساله ای بسیار دشوار خواهد بود.
وی در پایان درخصوص لزوم حضور و مشارکت ایران در این کنفرانس گفت: ایران نقش حامی برای شرکت کنندگان در این کنفرانس خواهد داشت و ایران می تواند باعث به نتیجه رسیدن آن شود، چرا که جمهوری اسلامی ایران یک کشور مهم منطقه ای و بین المللی است و بدون ایران رسیدن به راه حل مساله ای سخت است.
وی افزود: اتحادیه اروپا با مشارکت جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس موافق است، اما آمریکا در این باره تردید دارد ولی عربستان سعودی و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی به شدت با مشارکت ایران مخالف هستند.
منبع : تسنیم