طرح براندازی چند بعدی و دست برتر دولت عراق
همزمان با عناصر تکفیری و القاعده رسانه های عربی نیز با بازی سناریوی براندازی دولت عراق مدعی هستند دولت شیعی با عملیات الانبار اهل تسنن عراق را هدف قرار داده است، اما مواضع عشایر و نیروهای نظامی سنی عراق این طرح را ناکام گذاشت...
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، اسراء الفاس تحلیلگر مسایل راهبردی منطقه در مقاله ای در پایگاه خبری المنار لبنان به بررسی اوضاع امنیتی استان الانبار عراق و عملکرد نوری المالکی رئیس جمهور این کشور در کنترل شورشیان پرداخته و می نویسد:
گفته می شود استان الانبار عراق که نزدیک به یک سوم مساحت جغرافیای عراق را نیز شامل می شود، چهره ای کوچک شده از حوادث سوریه را شاهد است. این استان عراقی با مرزهای عربستان و اردن و سوریه هم مرز است. این استان در غرب عراق واقع شده و با مساحت 138 هزار کیلومتر مربع از بزرگترین استانهای عراق به شمار می رود، تعداد ساکنان آن بالغ بر 5/3 میلیون نفر است.
درگیریهای موجود در این استان ابعادی را شامل شده است که می تواند برای دولت عراق دستاوردهایی داشته باشد که از آنها به نفع خود استفاده کرده و بر نقش راهبردی و حضور موثر خود در صحنه منطقه ای بهره برد.
استان الانبار نیز مانند بخش های مختلف سوریه شاهد حضور عناصر تروریستی از تابعیت های مختلف است. گروه های وابسته به دولت اسلامی عراق و شام ( داعش) نیز در بخش های زیادی از این استان فعال هستند.
به عنوان مثال نیروهای امنیتی عراقی دیروز در گفتگو با المنار از کشته شدن دهها نفر از عناصر مسلح داعش و بازداشت 19 سعودی و افغانی از میان رهبران تروریستهای عراقی خبر دادند.
گفته می شود تک تیراندازهای داعش با تابعیت های تونسی و الجزایری در پشت بام های الانبار کمین کرده اند و از اهالی منطقه به عنوان سپر انسانی برای خود استفاده می کنند. برخی دیگر نیز به بخش های بیابانی الانبار که متصل به صحراهای موصل و تکریت است و پناهگاه امنی برای القاعده به شمار می رود، رفته اند.
ارتش عراق با خروج از شهرهای این استان اوضاع را به پلیس سپرده است، این اقدام بعد از آن صورت گرفت که ارتش در از بین بردن خیمه های تحصن کنندگان موفق عمل کرد و چندین خودروی بمب گذاری شده را در میادین تجمع کشف و شناسایی کرد. ارتش عراق در پی خروج از شهرها به بیابان های اطراف رفته است تا سران تکفیری را که به سمت بیابان ها فرار کرده اند، تعقیب کند.
همین منابع امنیتی اعلام کردند که اهالی فلوجه و الرمادی بعد از خروج نیروهای عراقی با مانورهای نظامی که گروه های وابسته به داعش با حمل سلاح های سبک و سنگین انجام دادند، غافلگیر شدند. این مانورها با خودروهای 4 سیلندر انجام شد و خیابان های این شهرها مملو از این خودروها شد.
با وجود درخواست های اهالی و عشایر شهرهای الانبار در مورد کمک از ارتش عراق در راستای مبارزه با تروریسم در این مناطق، ارتش تصمیم گرفت در طول مرز شهرها باقی بماند و مناطق داخل شهری را به پلیس های محلی و عشایر بسپارد.
در این میان در حالی که شیخ احمد ابو ریشه رئیس کنگره بیداری عراق از اهالی الانبار خواست تا از خانه های خود بیرون نیایند، ماجد سلیمان شیخ قبایل دلیم در استان الانبار از ساکنان استان خواست تا سلاح به دست گیرند و در کنار نیروهای مسلح با عناصر وابسته به القاعده مبارزه کنند. وی خواستار معرفی هر تروریستی شد که موفق شده است در میان قبایل رخنه کند.
سعد المطلبی عضو ائتلاف دولت فانون در عراق اعلام کرد که تصمیم دولت برای مقابله با تروریست ها در راستای مطالبات افکار عمومی مردم است که خواستار مبارزه جدی با لانه های تروریسم در این کشور و تمام کسانی هستند که خون عراقیها چه سنی و چه شیعی را مباح می دانند. وی تاکید کرد که مواضع قبایل الانبار تاکید می کند که آنها به درست بودن گزینه دولت در تقابل با این تروریست ها اعتقاد دارند.
المطلبی از فضای امن سیاسی که احمد العلوانی نماینده بازداشت شده عراقی برای تروریست ها ایجاد کرده بود، سخن گفت و تاکید کرد که علی حاتم السلیمان از دیگر شخصیت هایی بود که برای جهاد علیه ارتش عراق از مردم دعوت می کرد. اینها دچار توهم شده اند و فکر می کنند می توانند از وجود تکفیری ها برای تحقق اهداف سیاسی خود استفاده کنند.
یک سیاستمدار عراقی که خواستار عدم افشای نامش شد، با اشاره به حمایت های خارجی از تروریست های داعش در عراق تاکید کرد که آنها حمایت هایی را از سازمان جاسوسی عربستان سعودی و ارگان های دینی در این کشور دریافت می کنند. وی تاکید کرد که تکفیری ها به نیابت از سعودیها وارد درگیریهای عراق شده اند و القاعده به بازوی مسلحانه تشکیلات حکومتی و دینی سعودی ها تبدیل شده است.
وی تاکید کرد که عربستان در حمایت از تروریست های داعش تنها نیست و اردن نیز کمک هایی به این گروه می کند. وی گفت : ما دلایل زیادی داریم که از ارتباطات بین این گروه ها با عناصر وابسته سیاسی به آنها پرده بر می دارد.
این منبع عراقی افزود: رسانه های عربی نیز همان بازی را دنبال می کنند. آنها می خواهند روی این نکته تمرکز کنند که عملیات الانبار اهل تسنن عراق را هدف قرار داده و دولت شیعی در این کشور می خواهد سنی های استان الانبار را مجازات کند، این در حالی است که پلیس و فرمانده عملیات و نیروهای بیداری و سایر قبایل و تمام کسانی که علیه القاعده به پا خاسته اند، سنی هستند.
المطلبی در مورد استعفای 40 نماینده عراقی از فراکسیون متحدون به علت آغاز عملیات الانبار می گوید که این فراکسیون می خواست از این موضوع برای خود بهره برداری انتخاباتی کند، اما بعد از اعلام موضع عشایر الانبار در حمایت از عملیات نظامی آنها خود را در موقعیت سختی قرار دادند.
عملیات الانبار تا قطعی شدن سرنوشت مبارزات ممکن است طول بکشد، اما چیزی که می توان به یقین به آن اشاره کرد، این است که دولت عراق بزرگترین پیروز این عملیات خواهد بود و موفق خواهد شد تا وحدت ملی داخلی برای خود ایجاد کند، وحدتی که برای پایمردی در برابر توطئه های براندازی سیاسی ایجاد شده و حضور فعال این دولت در عرصه منطقه ای را نیز به عنوان یک قدرت فعال در مبارزه با تروریسم به دنبال خواهد داشت.
منبع : تسنیم