امت اسلامی

وبلاگ خبرنامه جهان اسلام نت نامه

امت اسلامی

وبلاگ خبرنامه جهان اسلام نت نامه

Yemen ifyemen
امت اسلامی

امام خامنه ای: بیدار شدن ملت‌ها و ایستادن با دست خالی، در مقابل رفتار تحقیر آمیز غرب و امریکا، حادثه بزرگی بود که البته بر خلاف تصور غربی‌ها، هنوز تمام نشده است.

عضویت در خبرنامه امت اسلامی
آرشیو خبرنامه



در اين وبلاگ
در كل اينترنت
نت نامه در گوگل پلاس

طبقه بندی موضوعی

سوریه، پایگاه آموزش تروریست‌های قفقازی

چهارشنبه, ۱۸ دی ۱۳۹۲، ۰۱:۱۱ ق.ظ

 کارشناس مسائل امنیتی در مؤسسه رویال یونایتد سرویس ضمن تحلیل بمب‌گذاری‌های اخیر در روسیه، مدعی شده است که تروریست‌های قفقازی از سوریه به عنوان پایگاهی برای آموزش نیروهای خود استفاده می‌کنند...  

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از مؤسسه رویال یونایتد سرویس، ریچارد بارت، کارشناس مسائل امنیتی در این اندیشکده معتقد است که انجام هر گونه اقدام تروریستی در هر نقطه از روسیه، افکار عمومی جهان را متشنج خواهد کرد چرا که به منزله تهدیدی است برای بازی‌های المپیک زمستانی سوشی.

به نظر می‌رسد که بمب‌گذاری‌ها در ایستگاه راه‌آهن و اتوبوس در شهر ولگوگراد در 29 و 30 دسامبر 2013 و نیز حمله انتحاری مشابه در 21 اکتبر، کار گروه اماره قفقاز، گروه تروریستی چچنی که تحت رهبری دوکو عمرف قرار دارد، باشد. همچنین به احتمال بسیار این حملات آخرین تلاش‌ها برای متشنج کردن بازی‌های المپیک زمستانی نخواهد بود؛ بازی‌هایی که قرار است در 7 فوریه سال 2014 در سوشی، شهری در 400 کیلومتری جنوب ولگوگراد برگزار شود.

برگزار شدن بدون خطر المپیک سوشی به آزمونی برای روسیه تبدیل شده است. بنا بر برخی گزارش‌ها آمادگی برای این بازی‌ها چیزی نزدیک به 50 میلیارد دلار هزینه برداشته است و حرف و حدیث‌های فراوان در مورد فساد و زد و بند‌های سیاسی به وجود آورده است. این ایده که بازی‌های المپیک در شهری در ساحل دریا برگزار شود، جایی که دمای هوا در ماه فوریه چیزی بین 50 تا 30 درجه فارنهایت متغییر است، بسیار تحریک کننده است. اما رئیس جمهور پوتین به طور کامل از برگزاری بازی‌ها در سوشی حمایت می‌کند و صراحتاً مقامات کشوری را تشویق کرده است تا برای برگزاری موفقیت آمیز این بازی‌ها هر آنچه که لازم است انجام دهند.

سرمایه گذاری فردی رئیس جمهور پوتین در این بازی‌ها، احتمالاً یکی از دلایلی است که توجه عمرف را به خود جلب کرده است. پوتین به طور مستقیم در جنگ دوم چچن مداخله داشت و پس از آنکه در سال 1999 به نخست وزیری رسید، به نحو قابل توجهی اقدام نظامی روسیه را علیه این منطقه تشدید کرد. در واقع پس از پیروزی روسیه در جنگ دوم و حمایت‌های آن از رهبران حامی مسکو در جمهوری چچن بود که اپوزیسیون جدایی طلب، مسیر خود را تغییر داده و از جنگ در قفقاز به انجام حملات در دیگر نقاط فدراسیون روسیه، روی آورد.

به طور اجتناب ناپذیری، این ماجرا اماره قفقاز را به هدف اصلی سرویس امنیتی فدرال روسیه و مهمترین تهدید امنیتی بازی‌های سوشی، تبدیل می‌کند. سرویس امنیتی فدرال و رئیس جمهور پوتین به دنیا اطمینان خاطر داده‌اند که بازی‌ها با سلامت کامل برگزار خواهد شد و می‌توان مطمئن بود که وزرشکاران و همراهان ایشان به طور منحصر به فردی محافظت خواهند شد. اما حملات ولگوگراد نشان داد که حتی بدون وجود ادعایی که این حملات را به بازی‌ها ارتباط دهد، حملات تروریستی در هر جای دیگر روسیه، به مثابه حمله به سوشی خواهد بود و می‌تواند تأثیر جدی بر افکار عمومی جهان داشته باشد.

در یک فیلم ضبط شده که در اواخر ماه ژوئن سال گذشته منتشر شد، عمرف گفت که وی و حامیان او نمی‌توانند اجازه دهند که بازی‌های المپیک در سواحل دریای سیاه، جایی که مسلمانان بسیاری به دست روس‌ها کشته شدند، برگزار شود. او گفت که هر کاری که از دستش بیاید انجام می‌دهد تا «مانع پایکوبی روی استخوان‌های اجداد خود» شود. با این کار وی خود را به عنوان چالشی برای نیروهای امنیتی روسیه مطرح کرد. اگر شکست بخورد، اعتبار خود را از دست می‌دهد و اگر پیروز شود اعتبار سرویس اطلاعاتی فدرال روسیه در معرض آسیب قرار می‌گیرد.

هر اتفاقی ظرف چند هفته آتی بیافتد، حملات تروریستی گروه عمرف همچنان پس از بازی‌های زمستانی در روسیه و در خارج از منطقه قفقاز ادامه خواهد یافت. برای شروع، جدای از شمار کنونی گروه عمرف، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که 200 تن از افرادی که در کنار شورشی‌های افراطی سوری با اسد می‌جنگیدند، به موطن خود بازگشته‌اند. در واقع گفته می‌شود که با در نظر گرفتن دشواری آموزش افراد جدید در قفقاز آنهم به نحوی که توسط سرویس اطلاعاتی فدرال شناسایی و منهدم نشوند، باعث شده است عمرف افراد متقاضی عضویت در این گروه را تشویق کند پیش از پیوستن به ایشان به سوریه بروند و در آنجا مبارزه کنند. لذا از این طریق برای انجام جنگ پختگی لازم را به دست آورده و استفاده از تسلیحات و مواد منفجره را می‌آموزند.

در فضای تنش میان عمرف و پوتین بر سر بازی‌های المپیک، ‌دو عامل دیگر قابل ملاحظه هستند. اول اینکه پایگاه اینترنتی رسمی اماره قفقاز ـ پس از بمبگذاری‌های ولگوگراد ـ اعلان کرده است که عمرف تهدید نکرده است که بازی‌های المپیک را متوقف می‌کند فقط گفته است که در آنها اخلال ایجاد می‌کند. شاید این به خاطر آن باشد که اگر بمبگذاری‌ها با موفقیت همراه نشد یا نتوانست تأثیر قابل توجهی بگذارد، راه خروجی برای او باقی بماند. دوم اینکه مراسم پایانی بازی‌ها در 23 فوریه برگزار می‌شود که همزمان با هفتادمین سالگرد آغاز عملیات استالین برای خارج کردن مردم چچن و اینگوش از قفقاز جنوبی به آسیای مرکزی، همزمان می‌شود.  هیچ یک از دو طرف وضعیت نمادین این تاریخ را دست کم نمی‌گیرند و هر چند که انجام حمله‌ای در پایان بازی‌ها نمی‌توانند به مانند یک حمله در آغاز بازی‌ها ایجاد خلل کند، انجام حمله در این تاریخ انعکاس محلی جدی در پی خواهد داشت.

با در نظر گرفتن هشدارهای پیشینی که مقامات روسی برای صیانت از بازی‌ها دریافت کرده‌اند و با توجه به پیامد‌های اعتباری که در صورت موفقیت‌آمیز بودن حملات در پی خواهد آمد، احتمال اینکه یک بازیکن یا رقیب در این بازی‌ها به قربانی حملات تروریستی تبدیل شود، به شدت پایین و حتی غیر ممکن است. اما بمبگذاری‌های ولگوگراد تا به اینجا به هدف خود رسیده است: تروریست‌ها نمی‌خواهند شما را بکشند، ایشان تنها می‌خواهند به شما این ترس را القا کنند که می‌توانند شما را بکشند.

منبع : تسنیم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی