جزئیات روابط پنهان رژیمهای عربی با اسرائیل
یک تحلیلگر رژیم صهیونیستی با افشای روابط پنهان برخی رژیمهای عربی با اسرائیل گفت که به نفع اسرائیل است که این روابط محدود و مخفی باقی بماند...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ران بن یشای تحلیلگر ارشد روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور جدید مصر وقتی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر یا شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی را برای شرکت در مراسم تحلیف خود دعوت نکرد، کار خوبی کرد.
وی ادامه داد که تا زمانی که اوضاع در مصر و عموم جهان عرب استقرار نداشته باشد، اسرائیل باید روند برنامه سیاسی و تبلیغاتی پایین خود در مناسباتش با قاهره را حفظ کند. این موضوع تنها با دولت جدید در مصر نیست، بلکه در مورد روابط با تمامی دولتهای منطقه ای که برخی از آنها پشت درهای بسته با ما مذاکره می کنند نیز صادق است.
یشای تصریح کرد که اسرائیل باید از فرصتی که در پی "بهار عربی" پیش آمده، برای توسعه مناسبات خوب با همسایگانش استفاده کند و در عین حال به نفع هیچ کس وارد عمل نشود.
وی ابراز داشت که تا زمانی که غبار طوفان های منطقه ای کاملا فرو ننشسته، جانبداری ما از برخی رژیم های عربی برای ما در عرصه بین المللی یا منطقه ای مفید نیست.
این تحلیلگر مسایل راهبردی اسرائیلی ادامه داد که باید به یاد داشته باشیم که دوست دشمن ما، دشمن سرسخت ماست و به همین علت نباید از طریق ایجاد مناسبات مستحکم و آشکار با دولت نظامی در مصر که السیسی در رأس آن قرار دارد، به اعتبار این دولت در نزد مصری ها آسیب زد.
وی گفت که مصری ها باید جایگاه خود را به عنوان میانجی بیطرف در موضوع غزه ایفا کنند و برای منافع مصر در سینا با جهادگران وارد مبارزه شوند.
یشای مصر را عامل ثبات منطقه دانست و گفت که منافع مصر در این است که توافق سازش با اسرائیل را حفظ کزده و در تعامل خوب با آمریکا به کمکهای این کشور نیز دست پیدا کند.
وی در مورد منافع مصر در ارتباط با عربستان سعودی گفت که این به نفع اسرائیل است که مصر به مشکلات اقتصادی خود غلبه پیدا کند و بتواند موضع رهبری جهان عرب را در دست گیرد.
وی به صراحت به برخی از شرکای عربی خود اشاره کرده و گفت که در پی زلزله عربی نوعی از مشارکت آرام در منافع بین اسرائیل و اردن و مصر و عربستان سعودی به وجود آمده است، اما نباید این موضوع به صورت علنی اعلام شود. چرا که در این صورت اوضاع اقتصاد مصر بدتر میشود و خشم مردمی به سمت اسرائیل گرایش پیدا می کند و در این شرایط شاید ارتش مصر مجبور شود وارد عمل شود. به همین علت بهتر است که اسرائیل به نرمی به دولت جدید مصر کمک کند و برای تحقق منافع این دولت که در راستای منافع اسرائیل نیز هست، با آرامی گام بردارد.
منبع : تسنیم