المنار بررسی کرد: بازی خطرناک فرانسه و عربستان و جنگ علیه حزب الله
تحلیلگران امور منطقه سفر رئیس جمهور فرانسه به عربستان سعودی در این برهه از زمان که لبنان شاهد اقدامات تروریستی از جمله ترور «محمد شطح»، وزیر سابق لبنان است را تدارک برای جنگ علیه حزبالله با همدستی رژیم صهیونیستی ارزیابی میکنند...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم پایگاه خبری المنار در تحلیلی بر سفر اخیر «فرانسوا اولاند»، رئیس جمهوری فرانسه به عربستان سعودی و دیدار با مسئولان ارشد این کشور از جمله «عبد الله بن عبد العزیز»، پادشاه عربستان تاکید میکند که این دیدارها را تنها باید نوعی اعلام جنگ علیه از سوی عربستان سعودی و فرانسه علیه «حزب الله» برشمرد.
المنار مینویسد: تحولات و نشانههای خطرناکی که در عرصه داخلی لبنان به چشم میخورد، احتمال وقوع سونامی تروریستی را در حوزه کشورهای دریای مدیترانه مطرح میکند که در صورت وقوع زمینه ساز کشتارها، انفجارها و تخریبها خواهد شد.
انقلابهای عربی که فرانسه و عربستان سعودی سعی در راه اندازی آن در لبنان را دارند و به طور اطمینان با رژیم صهیونیستی به عنوان دوست و هم پیمان درجه یک خاندان آل سعود نیز در این زمینه به توافقاتی دست یافته شده است، انقلابی جنایتکارانه است که آتش فتنههای خونین و خطرناک را در لبنان شعله ور خواهد کرد تا شرایط برای تجاوز و حمله جدید رژیم صهیونیستی علیه مقاومت لبنان و حزب الله به عنوان طرف حامی تمامیت ارضی، خاک و ملت آن را فراهم کنند.
ترور «محمد شطح»، وزیر سابق لبنان نخستین جرقه این آتش بازی و اجرای طرح تدوین شده در محافل غربی و اسرائیلی بود که عربستان سعودی متعهد به اجرای آن شده است.
ترور شطح در این موقعیت زمانی که «فرانسوا اولاند»، رئیس جمهوری فرانسه در سفر به عربستان سعودی به سر میبرد، در کنار نتایج نشست اولاند با پادشاه عربستان سوالات متعددی را درباره طرف مجری این عملیات مطرح میکند؛ به ویژه آن که بلافاصله پس از وقوع این عملیات، تحولات مختلفی به وقوع پیوست و مواضع مشکوکی از سوی برخی طرفها اتخاذ شد.
فرماندهان شبه نظامیان جریان المستقبل لبنان و به ویژه «سعد الحریری» و «فواد سنیوره» به صراحت از جنگ علیه مقاومت و حزب الله و شعله ور کردن آتش فتنههای خونین و خلع سلاح جنبش حزب الله خبر دادند و نشست اولاند ـ عبد الله نیز با تصویب کمک مالی 3 میلیارد دلاری موافقت کرد.
به این ترتیب که مقرر شده است، عربستان سعودی این مبلغ را در اختیار پاریس قرار دهد تا پس از خریداری تسلیحات نظامی اقدام به انتقال سلاح به نفع ارتش لبنان بکند. مساله جالب توجه این است که «میشل سلیمان»، رئیس جمهور لبنان از این تصمیم به عنوان تصمیم غافلگیر کننده یاد کرده و از پادشاه عربستان سعودی به خاطر اعطای چنین کمکی تقدیر و تشکر کرده است و از روابط تاریخی فرانسه و لبنان سخن به میان آورده است.
از همین رو، برخی ناظران بر این باور هستند که رژیم آل سعود در حادثه انفجار منجر به ترور «محمد شطح» که ضعیفترین عضو در میان رهبران جریان المستقبل به شمار میآمد، دست داشتند و هدف از این ترور، فراهم کردن زمینه لازم برای ایجاد هرج و مرج و ناامنی در لبنان است؛ همان طوری که در ماجری ترور «رفیق الحریری»، نخست وزیر سابق لبنان اتفاق افتاد و برخی طرفها سعی در متهم کردن سوریه به دست داشتن در این حادثه و تغییر اوضاع لبنان داشتند و برای این منظور از سعد الحریری، پسر رفیق الحریری استفاده کردند که در اعماق وجودش معتقد بود، سوریها و جنبش حزب الله هیچ نقشی در عملیات ترور نداشتند، اما بنا به دستورات داده شده، با ادعاها و یاوه گوییها در این زمینه همراه و هم سو شد و در حالی که هنوز جسد پدرش را بر روی دوشش حمل میکرد، با اربابان خود برای سوء استفاده از ماجرای ترور هدفمند و برنامه ریزی شده پدرش همراه و هم دست شد.
در این ماجرا نیز به محض ترور محمد شطح، انگشت اتهام به سمت جنبش حزب الله لبنان نشانه رفت و این در حالی است که جریان مقاومت هیچ نفعی از این حادثه نمیبرد و به خوبی در جریان نقشههایی که دشمنان برای لبنان کشیدهاند و آنچه که پروژه عربستان سعودی در لبنان دنبال میکند، قرار دارد. آنهایی که علیه لبنان توطئه کردهاند، برای تحقق اهداف سیاسی خود از خون محمد شطح بهره برداری میکنند.
محافل سیاسی منطقهای تاکید کردهاند که عربستان سعودی از مدتها قبل سعی در ضربه زدن به کشور لبنان و فراهم کردن اوضاع برای تجاوز رژیم صهیونیستی علیه جنبش حزب الله لبنان را داشت. طرفین اسرائیلی و عربستانی از روابط امنیتی و اطلاعاتی خوبی با هم برخوردارند و همه مراجع منطقهای و بین المللی و حتی مراجع صهیونیستی به این مساله اعتراف دارند.
نهادهای مذکور این سوالها را مطرح می کنند که چرا عربستان سعودی در این موقعیت زمانی به ارتش لبنان کمک مالی برای خرید تسلیحات به ارزش 3 میلیارد دلار از فرانسه اختصاص داد و این تصمیم هم زمان با سفر رئیس جمهوری فرانسه به ریاض اتخاذ شد؟!
همین منابع خود تاکید کرده اند که قرار است، سلاحهای وعده داده شده از سوی پادشاه عربستان سعودی در جنگ علیه جنبش حزب الله مورد استفاده قرار گیرند و در قبال آن، نظام فرانسه نیز از موضع عربستان سعودی که سعی در تخریب کشورهای عربی و به ویژه سوریه و لبنان را دارد، حمایت کند.
این مراجع خاطر نشان کردهاند که سعود الحریری و فواد سنیوره در اظهارات خود به صراحت از جنگ علیه حزب الله سخن به میان آورده و آن را طرف اشغالگر خاک لبنان معرفی کردهاند. آنها مدعی شدهاند که سعی در تحقق استقلال لبنان را دارند.
سعد الحریری و فواد سنیوره هرگز خواستار توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی که تمامیت ارضی لبنان را نقض کرده و میکند، نشدهاند و حتی در جریان جنگ دوم لبنان نیز علیه جنبش حزب الله و به نفع رژیم صهیونیستی فعالیت میکردند.
درباره عربستان سعودی نیز باید گفت که سازمان اطلاعاتی این کشور به ریاست شاهزاده «بندر بن سلطان»، رئیس دستگاه اطلاعات این کشور نهادی است که به طور کامل در خدمت سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی است و از سالها قبل، اطلاعات محرمانه درباره لبنان به رژیم صهیونیستی ارائه میداد و به ترور رهبران مقاومت لبنان کمک میکرد.
منبع : تسنیم