اسرائیل تمایلی بجنگ ندارد!
رژیم صهیونیستی نزاع با ایران در صحنه بین المللی را باخت و نتوانست جهان را به اقدام نظامی علیه این کشور متقاعد کند این بدان معناست که تل آویوباید دنبال سازوکارهایی برای تداوم حمایت آمریکا باشد...
زمانی که شرایط یک کشوری پیچیده و ناآرام می شود، تحلیل های غیر منطقی داخلی و خارجی فراوانی در مورد این کشور ارائه می شود و این تحلیل ها تا حد شایعه پیش می رود.
بگزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)عبدالله الحمارنه درتحلیلی در پایگاه خبری فلسطین الان نوشته است:ما به ناظران و مفسرین توصیه می کنیم که پیش از ورود به هر گونه تحلیل و تفسیری عوامل تاثیرگذار را مورد بررسی و مداقه قرار دهند. ما در اینجا چالش هایی را که در گزارش تحلیلی "عاموس یادلین" رئیس مرکز مطالعات امنیتی و ملی و رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل آمده است را به عنوان مثال بررسی می کنیم، بارزترین این تحلیل ها درگیری نظامی با حماس در جنوب فلسطین اشغالی و گروههای تروریستی در سوریه و تاثیر آن بر اسرائیل و درگیری با حزب الله در شمال و وقوع انتفاضه سوم در کرانه باختری بود.
ولی این سناریوها و پیشگویی ها به خاطر عدم دقت در بررسی تمام جوانب تحلیل محقق نشد. عامل مهم دیگری که باید در اثنای تحلیل و سناریوسازی بدان توجه کرد، سرعت تحولات است؛ اما اگر خواستیم از ابتدای سال 2014 تحلیلی را ارائه دهیم باید چندین مسئله را مورد توجه قرار دهیم. از مهمترین این مسائل نیازها، دغدغه ها و برنامه های امنیتی اسرائیل در مورد مسائل فلسطین، کشورهای عربی و عرصه بین المللی است؛ همچنین باید میزان تهدیداتی که اسرائیل با آنها مواجه است را مورد توجه قرار دهیم، چرا که حل و فصل برخی از مسائل مسئولیت پیچده و دشواری است.
همچنین نباید تحلیل ها مبتنی بر داده و اطلاعات لحظه ای یا اظهارات یکی از طرفین درگیری باشد. به عنوان مثال عاموس یادلین بر این باور است که از مهمترین مسائلی که باید رژیم صهیونیستی در سال 2014 بر آن تمرکز کند برنامه هسته ای ایران و مذکرات صلح با فلسطینیان است؛ ولی برخی تحلیلگران حوزه فلسطین بر طبل جنگ و کشتار مردم می کوبند.
ما نمی گوییم که گزینه های جنگ علیه غزه محتمل نیست، امکان وقوع جنگ وجود دارد ولی حداقل می توان گفت:درصد این احتمال در مقطع کنونی خیلی زیاد نیست، چرا که اسرائیل از توازن راهبردی و حائز اهمیت برخوردار و تمایل زیادی به حفظ این توازن دارد. رژیم صهیونیستی در مرزهای خود تقریبا در آرامش کامل به سر می برد و در سال گذشته نه جنگ و نه هر نوع عملیات نظامی نگران کننده ای به وقوع نپیوسته است.
تل آویو تمایل دارد این شرایط ادامه داشته باشد تا درگیر مسائل مهمتر نشود و به رغم ناآرامیهای فعلی در جهان عرب و سرگرمی رژیم صهیونیستی به کنترل شرایط حاکم در برخی کشورهای مهم مثل مصر و سوریه و توجه ویژه به شرایط اردن، رژیم صهیونیستی همچنان تمایل دارد که توافقنامه های صلح میان اسرائیل، مصر و اردن به قوت خود باقی بماند. از عواملی که باعث وقوع جنگ نشود این است که اسرائیل برخی دستاوردهای خود را در گذشته از دست داده است.
به عنوان مثال رژیم صهیونیستی نزاع با ایران در صحنه بین المللی را باخت و نتوانست جهان را به اقدام نظامی علیه این کشور متقاعد کند، این رخداد بدان معناست که تل آویو باید دنبال ساز و کارهایی برای جلب تداوم حمایت آمریکا از خود باشد.
تحلیل های صهیونیستی نیز حاکی از آن است که این رژیم مشغول تضعیف قدرت های نظامی اطراف خود و بررسی نقشه متحدانش است، به عنوان مثال ارتش سوریه به خاطر درگیری در جنگ داخلی به شدت ضعیف شده و بسیاری از تجهیزات خود را از دست داده است، ولی از سوی دیگر اسرائیل باید موضوع تجهیز موشکی حزب الله توسط ایران را که تمام مناطق فلسطین اشغالی را پوشش می دهد، حل و فصل کند و به این موضوع واقف باشد که حملاتی که علیه انتقال سلاح به حزب الله انجام داد مانع از تداوم تجهیز تسلیحاتی حزب الله نشد.
به اعتقاد عاموس یادلین، رژیم صهیونیستی به دلایل زیادی تعویق عملیات نظامی در غزه را به نفع خود می داند، مثل شرایط حاکم بر مصر و در هم تنیدگی گسترده منافع اسرائیل با کشورهای عربی به اصطلاح معتدل، به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیدگاه مشابهی در مورد تحولات مربوط به مسئله ایران، سوریه و مصر وجود دارد. اما به گفته رهبران ارتش رژیم صهیونیستی و دولت آن شرایط در فلسطین در چارچوب منافع آنها پیش می رود.
از دست دادن ایران و سوریه توسط جنبش حماس به عنوان پشتیبان و حامی آن باعث تضعیف این جنبش شده است از این رو اسرائیل تمایلی به جنگ در غزه و فرصت دادن به حماس برای کاهش محاصره این منطقه ندارد. شرایط موجود در داخل غزه، باعث به وجود آمدن چالش آشکار برای حماس شد و این مسئله، زمینه آزادی عمل برای جنبش فتح و تشکیلات خودگردان فلسطین فراهم کرد؛ همچنین از سرگیری مذاکرات با رژیم صهیونیستی برای رسیدن به توافق دائمی را ممکن ساخته و منجر به کاهش فشار دیپلماتیک در عرصه بین المللی و کاهش فشارهای امنیتی علیه اسرائیل شد، حداقل می توان گفت که جنبش شکل گرفته در سال های اخیر برای مشروعیت زدایی از اسرائیل را به صورت موقت آرام کرد.
منبع : خبرگزاری قدس