اخوانالمسلمین همچنان در برابر سرکوب ارتش ایستادگی خواهد کرد
کارشناس مؤسسه خاورنزدیک واشنگتن بر این باور است که خشونتها در مصر ادامه خواهد یافت و اخوانالمسلمین به این سادگی تسلیم سرکوب نیروهای ارتش مصر نخواهد شد...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از مؤسسه واشنگتن، با روی کار آمدن السیسی به عنوان رئیس جمهور، اخوانالمسلمین به دلایل ساختاری و ایدولوژیکی به اعتراضات گسترده خود ادامه خواهند داد و مبارزات مرگبار در مصر ادامه خواهد یافت.
انتخاب عبد الفتاح سعید حسین خلیل السیسی به عنوان رئیس جمهور موجب کشتار بیشتر در مصر خواهد شد. ارتش مصر که در ژوئیه 2013 محمد مرسی را خلع کرد، سرکوبگری در مقابل اعتراضات گسترده مردمی را آغاز کرده است. در واقع اخوان المسلمین و اعضای 500 هزار نفری آن عملاً خواهان کنارهگیری السیسی از قدرت و حتی مرگ او هستند. بنابراین به قدرت رسیدن السیسی به عنوان رئیس جمهور سرکوب هرچه بیشتر اخوان المسلمین را در پی خواهد داشت.
البته واضح است که در نبود ابزارهای سرکوبگر دولت، نیروهای رقیب در مقابل اخوان المسلمین در این مبارزه صفآرایی میکنند؛ اما با این حال اخوان المسلمین به دو دلیل این مبارزه را ادامه میدهند.
نخست، تشکیلات اخوان المسلمین طوری طراحی شده که در طولانی مدت بتواند به بقای خود ادامه دهد و بنابراین اخوانالمسلمین در مقابل عواملی که خواهان حذف آن هستند، عقب نشینی نمیکند. هسته اصلی اخوان المسلمین به شدت سلسله مراتبی است و به صورت زنجیروار دستورات از رهبران رده بالا به سایر اعضا منتقل می شود. در حالی که بسیاری از رهبران اخوان المسلمین در زندان به سر می برند سایر اعضا در سراسر کشور پراکنده شدهاند و خطوط ارتباطی آنها از طریق رهبران تبعیدی برقرار میشود. اخوان المسلمین از همین شبکه گسترده برای پیروزی مرسی استفاده کردند و ظاهراً قصد دارند همین استراتژی را در مقابل السیسی به کار ببرند.
دوم، اخوان المسلمین خود را این گونه متقاعد کردهاند که بر خلاف نظر سنجیها مردم به طور گسترده از آنها حمایت میکنند. چنین چشم انداز غیر واقعبینانهای از این ایدئولوژی اخوان المسلمین ناشی می شود که روی کار آمدن دولت غیر اسلامی در مصر زمینههای نفود کشورهای سکولار غربی در این کشور را فراهم میکند. بنا براین دولت اسلامی که اخوان المسلمین به دنبال تشکیل آن هستند از حمایت 90 درصدی مردم مسلمان مصر برخوردار خواهد شد. اخوان المسلمین معتقدند که کودتای متقابل موجب بازگشت فوری آنها به قدرت خواهد شد، به همین دلیل آنها به مبارزه ادامه میدهند.
در واقع در حالی که جامعه بینالملل خواهان سیاست جامع و آشتی جویانه است، اخوان المسلمین به چنین خواستهای توجه نمیکنند. با توجه به دو دلیل ساختاری و ایدئولوژیکی، اخوان المسلمین خواهان پیروزی بر رقییبان خود هستند و همانطور که در دوره ریاست محمد مرسی ثابت کردند آنها حاضر به هیچ نوع سازشی نیستند. با توجه به اهداف متضاد السیسی و اخوان المسلمین مبارزه مرگبار در مصر همچنان ادامه دارد و با روی کار آمدن سیسی این مبارزه به اوج خود میرسد.
منبع : تسنیم